torstai 26. toukokuuta 2016

Kujakepit ja kontakteja

Tänään siirryimme agilityssa vamistavista taidoista alkeisiin. Tähän asti ollaan tehty tuttavuutta jo hyppyesteiden (siivekkeiden kierrot ja läpijuoksut), putkien, pituuden (lyhennettynä versiona), renkaan, muurin ( tolpat ja pontit maassa ) ja keinun kanssa (pamauttelu). Hypyissä ei tietenkään pennulla ole ollut rimaa pidikkeissä vaan pelkästään maassa. Muutenkin kaikki esteisiin tutustumiset on tehty pennun fysiikalle sopivina riisuttuina versioina. Valmistavissa taidoissa keskityttiin lähinnä estefokukseen ja oikean mielentilan löytämiseen sekä tietysti pyrittiin luomaan koiralle kuvaa lajista superhauskana, mukavana ja vauhdikkaana puuhana.

Jatkokurssilla tehdään paljolti samoja asioita ja pikkuhiljaa lisätään uusia asioita joukkoon. Tärkeimpänä keskitytään esteosaamiseen ja itsenäiseen turvalliseen suorittamiseen yksittäisillä esteillä. Tänään otettiin esille ensimmäistä kertaa kepit. Pennun kanssa ei varsinaista pujottelua tulla tekemään ennen vuoden ikää, koska se on hyvin fyysinen ja selkää rasittava suoritus maxikoiralle.  Ainoana ja minusta myös parhaana vaihtoehtona meillä on käyttää keppikujaa, jonka läpi juostaan suoraan. Aikaisemmin ollaan jo tehty namialustalle vapautusta "hyppyjen" takaa ja putkien läpi ja nyt laitettiin palkan ja koiran väliin vaan se keppikuja. Toisella yrittämällä neiti juoksi koko kujan läpi ja sen jälkeen vielä useamman kerran uudestaan ja innostui hommasta niin kovin, että omatoimisesti juoksi toiseenkin suuntaan :D Ensin pidettiin kuja mahdollisimman leveänä, sitten jo pikkuisen kavennettiin, kuitenkin niin että koira vielä juoksee suoraan. Kujaa voi käyttää rataharjoituksissa ja kun pentu on fyysisesti kehittynyt valmiimmaksi aletaan vaan kujaa pikkuhiljaa kaventaa kunnes rivistö on suora ja pujottelu tulee sillä keinoin samalla sujuvaksi, varmaksi ja nopeaksi ihan itsestään :) Lisäksi tehtiin pientä helppoa rataharjoitusta neljällä "hypyllä" ja kahdella putkella ja hienostihan se sujui! Unna on selvästi jo tosi innoissaan varsinkin putkista ja pidempien pätkien juoksemisesta "hyppyjen" läpi. Keinustakin typy innostui niin paljon,että kun edelliskerralla oppi itse paukauttamaan keinun tassuilla maahan ja siitä tehtiin superkivaa niin seuraavalla kerralla oli ensimmäisenä karkaamassa suoraan keinulle :D On se vaan mahdoton vauhtimimmi...

Kotiläksyksi saatiin 2 on 2 off harjoituksia kontakteille, niitä pikkuisen ollaan kokeiltu aiemminkin mutta nyt saatiin lisäohjeita homman sujuvuuteen. Klikkeriin Unna on ehdollistettu jo pikkupentuna ja paikallaoloa ja vapautusta ollaan harjoiteltu ruokakupilla ahkeraan, tällä pohjalla ei liene kummoinenkaan temppu saada kontakteja sujumaan!

Tällä viikolla oltiin myös taas yhdessä terapiaryhmässä mukana muutama tunti ja Unna kävi tunnollisesti moikkamassa ja pusuttamassa ihan jokaisen vuoron perään. Koiruus oli mukana myös rentoutusharjoituksessa, jossa se osasi oikein hienosti rentoutua muiden mukana <3 En varmaan koskaan lakkaa ihmettelemästä tuon pennun iloisuutta, älykkyyttä ja mahtavaa luonnetta! Kaikki olivat ihan myytyjä sen edessä.

Ohessa muutama kuva parin vuoden takaa joistakin kisoista, missä olin ekoja kertoja kameraa testaamassa, omissa treeneissä kun ei ikinä sitä kuvaajaa ole paikalla niin tyydytään nyt vaan johonkinmikä liittyy aiheeseen.. Tuoreempia agiliitokuvia toivottavasti pääsen jonakin aurinkoisena päivänä napsimaan joistakin kisoista!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti