sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Onnea 1-vuotiaalle!
Niin se aika on vierähtänyt ja blogikin jo unohtunut pidemmäksi aikaa kun ei ole tullut kuvaamistakaan hirveästi harrastettua. Pikku pentusesta on yhtäkkiä kasvanut nuori hieno aikuinen! Unna on ollut käsittämätön pentu. Jatkuvasti on saanut vaan hämmästellä miten paljon se osaa ja ymmärtää ja miten kiltti ja fiksu se oikein onkaan! Unnalla on mitä kultaisin luonne. Se on iloinen ja ystävällinen, reipas, sosiaalinen ja kuuliainen. Se rakastaa kaikkia ihmisiä sekä tulee hienosti toimeen toisten eläinten kanssa. Kyllä sillä silti sellaista asiaankuuluvaa herkkyyttä löytyy, onhan tyttö selkeästi perinyt paljon geenejään bordercollielta. Moni on luullut sitä puhtaaksi bortsuksi, mutta kyllä siitä paistaa läpi omasta mielestä selkeästi joitain lapinkoiralta perittyjä ominaisuuksia, hankala verrata kun en ole puhdasta bortsua omistanut, mutta mielestäni Unna on hieman avoimempi ja itseppäisempi ja ehkä vähän vähemmän työhullu kuin keskivertobortsu. Kyllä se silti nauttii valtavasti päästessään tekemään töitä ja se oivaltaa käsittämättömällä tavalla asioita, mitä en erityisemmin ole edes sille opettanut!  Sillä on selkeästi myös jotain huskymaista hulluutta nauttia vaan lujaa juoksemisesta! :D

  Energiaa Unnalla piisaa hurjat määrät, mutta se osaa ja jaksaa hienosti myös olla rauhallisesti ja kestää hyvin useampiakin tylsempiä päiviä. Hyvähermoinen likka se on. Se ei ole koskaan tuhonnut mitään, se ei oikeastaan hauku ollenkaan, sisäsiistiksi se oppi niin helposti, että se tuntui ihan liian hyvältä ollekseen totta. Parempaa koiraa, harrastuskaveria, perheenjäsentä ja ystävää en olisi mitenkään voinut siitä enää toivoa. Sitä on oppinut rakastamaan ihan hirmuisesti näiden yhteisten kuukausien aikana, kun ollaan yhdessä tutustuttu maailmaan. On ollut ainutkertaisen hienoa seurata jälleen pennun kasvua kokemattomasta pallerosta kohti aikuisuutta.

 Unna on opettanut jo nyt minulle paljon uutta koiraharrastuksista ja kouluttamisesta ja toivon mukaan me vielä yhdessä opitaan paljon lisää! Toivottavasti saan tämän kultaisen karvalapsen pitää mahdollisimman monta vuotta luonani ja terveenä. Nyt jo olen salaa haaveillut Unnalle koirakaverin hankkimisesta, koska tyttö on niin fiksu ja tasapainoinen, että kaverin hankkimiselle ei ole sen taholta mitään estettä. :) Hieman aikaa vielä kuitenkin keskityn Unnan kanssa harrastuksiimme ennen pennun hankintaa. Puoli vuotta harrastettiin aktiivisesti erilaisia lajeja pari keraa viikossa, nyt on ollut parin kuukauden tauko ja viimeistään vuodenvaihteen jälkeen taas olis tarkoitus jatkaa ainakin agilityn ja tokon parissa sekä jossain vaiheessa lähdetään vielä mukaan pelastuskoirapuolelle, sillä ihastuin pentukursseilla kyseiseen toimintaan sekä olen huomannut miten mielellään Unna käyttää päänsä lisäksi myös nenäänsä.

Jossain vaiheessa aion varmuuden vuoksi teettää Unnalle joitakin terveystakastuksia, ainakin lonkat ja selkä olis tarkoitus kuvata ja silmät ja polvet tutkituttaa, ihan vaan jotta tiedän tilanteen ja osaan sitten elää ja valita harrastukset sen mukaan. Toinen lonkka sillä on pitänyt pientä napsuntaa sillointällöin sekä sen takaliikkeet eivät ole ihan sen näköisiä kuin toivoisi, mutta pitää muistaa, että se on nuori vielä ja lihaksisto vasta kehittymässä, joten uskallan olla toiveikas, ettei sieltä mitään vakavaa paljastu!

1-vuotissynttäreiden ja talven tulon kunniaksi tyttö on pudottanut kaiken pohjavillansa, eikä sitä olekkaan irronnut ihan vähäsen, pelkästään harjoilla ja kammoilla olen siitä kasannut järjettömiä määriä villaa kokoon parissa viikossa, karvaa on myös joka nurkka täysi. Välillä olen miettinyt että miten siinä on edes voinu olla noin paljon karvaa kiinni kun siitä on mielestäni lähtenyt irti monta kertaa koiraa suurempi kasa! :D  Hieman on typy kutistunut kun turkki on lähtenyt, mutta silti sillä on vielä ihan riittämiin karvaa tallella! ;P

Synttäreiden kunniaksi käytiin vähän ottamassa pellolla kuvia ja pitämässä kivaa, montaa kuvaa en jaksanut ottaa, mutta muutama ihan kelvollinen synttärikuva sieltä saatiin napattua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti